Arama

+
TOEFL Sınavına Hazırlık İçin Tavsiyeler

TOEFL Sınavına Hazırlık İçin Tavsiyeler

Anasayfa » TOEFL Sınavına Hazırlık İçin Tavsiyeler
post_1 TOEFL Sınavına Hazırlık İçin Tavsiyeler

Globalleşen dünya’da sınırlar artık farklı ülkelerde eğitim almak, yaşamak ve çalışmak için bir engel olmaktan çıkmıştır. Farklı kültürler tanımak, kabuğundan çıkmak, yıllar boyu anlatılacak güzel anılar biriktirmek için en iyi yollardan birisi yurtdışında eğitim almaktır. Günümüz gençleri için gün geçtikçe cazip hale gelen yurtdışı eğitime başvurmanın olmazsa olmazlarından biri yabancı dil bilmektir. Bu noktada bir dünya dili olan İngilizce öne çıkmaktadır. İngilizce bilgisinin ölçülmesi ve belgelenmesinde ise dünya çapında geçerliliği en yüksek olan belge ise TOEFL'dır.

Güncel ismiyle TOEFL iBT, ingilizcenin üniversite düzeyinde kullanılma yeteneğini ölçer. Online olarak yapılan TOEFL sınavına hazırlanmak ise başlı başına bir süreçtir. Okuma, dinleme, konuşma ve yazma olmak üzere dört bölümsen oluşan sınavda istediğiniz başarıyı yakalayabilmek için şu ipuçlarına dikkat etmelisiniz:

Okuma Bölümü için İpuçları

Okuma becerilerini geliştirmenin en iyi yolu farklı alanlarda ( bilim,sosyal bilim,sanat, iş hayatı vb.) pek çok metin okumaktır. Bu metinlere ulaşmanın en kolay yolu internetteki kaynaklardır. İnternet üzerinden okuyacağınız metinlerin üniversite kütüphanelerindeki gibi akademik olmalarına dikkat ediniz.


Metin içindeki sayı, tarih, terim gibi bilgi içeriğini yakalamak için metni tarayın.

Her cümleyi dikkatlice okumak yerine sadece göz gezdirerek paragrafın genel olarak anlatmak istediği şeyi ve belli başlı noktaları yakalamaya çalışın.

Metnin içindeki bilmediğiniz kelimeleri belirleyip ne anlama geldiklerini tahmin etmeye çalışın.

Paragraf tipini tespit etmeye çalışın:
Sınıflandırma, sebep-sonuç, karşılaştırma, sorun-çözüm, tanım, öykü vb). Paragraf sınıflandırma içeriyorsa bir tablo hazırlayın ve sınıflandırılmış bu bilgileri ilgili bölümlere yazın.

Dinleme Bölümü için ipuçları

Dinleme becerilerini geliştirmenin en iyi yolu farklı alanlarda ( bilim,sosyal bilim,sanat, iş hayatı vb.) pek çok şey dinlemektir. Radyo dinlemek, film/TV izlemek dinleme pratiği yapmak için herkes tarafından kolayca erişilebilecek kaynaklardır.

Konuşmacının şivesi veya ses tonu yerine konuşmanın içeriğine ve gidişatına odaklanmaya çalışın.

Zihninizde “öğretmenin aktarmak istediği temel fikir nedir?” gibi sorular sorarak sürekli aktif kalın.

Tekrar tekrar izleyebileceğiniz bir dizi/film belirleyin ve sölenmek isteneni aktarmayı kolaylaştırmak amacıyla tonlamada yapılan vurguları yakalamaya çalışın.

Konuşma Bölümü İçin İpuları

Konuşma becerilerini geliştirmenin en iyi yolu ana dili İngilizce olan birisiyle konuşmaktır ancak İngilizce konuşulmayan ülkelerde bu kişileri bulmak oldukça zordur. Bu ülkelerde TORFL hazırlık öğrencileri ilgi alanlarında İngilizce konuşulacak kulüplere katılabilir veya kendileri bu tarz konuşma kulüpleri kurabilirler.

Öncelikle bildiğiniz/sevdiğiniz konuları belirleyin ve o konular hakkında konuşun. Daha ileri seviyelerde belli bir fikir beyan edip bu kanınızın nedenlerini açıklayailirsiniz. Her bir konu başlığında en az 1 dakikalık konuşmaya özen gösterin.

 

Yazma Bölümü İçin İpuçları

Yazma becerilerini geliştirmenin en iyi yolu aklınızdan geçenlerin tamamını yazarak çalışmaya başlamaktır. Bölüm sonlarında o bölümdeki metin ile alakalı sorular olan bir çalışma kitabı edinebilir ve o sorulara mümkün olduğunca uzun cevaplar yazabilirsiniz.

Bu egzersizden sonra, 300-400 kelimelik bir metni okuyup ana başlıkları ve önemli detayları belirleyip bu başlık ve detayları kullanarak metnin özetini yazabilirsiniz.

Okuduğunuz , duyduğunuz cümleleri aynı anlamlara gelecek şekilde kendi kelimelerinizle yeniden oluşturmaya çalışın.

 








web tasarım whatsapp iletişim







web tasarım whatsapp iletişim